Fertőtlenítő kék spray - 400 ml - KRUUSE

Raktárkészlet: VAN
Fertőtlenítő kék spray - 400 ml - KRUUSE
Fertőtlenítő kék spray állat-egészségügyi célokra, külsőleges alkalmazásra.
Köldök-fertőtlenítésre és a megtisztított külső hámsérülések kezelésére ajánlott.
Antibiotikum-mentes!
Nem vényköteles!
Összetevők: Izopropanol, vagy más néven Izopropil-alkohol.
• Mik a propanolok?
A propanolok három szénatomot tartalmazó, vízoldékony alifás alkoholok.
Kétféle molekuláris formában fordulnak elő (izomerek). Mindkét forma molekulaképlete C3H7OH.
Az egyik propanol-vegyületben (2-propanol, izopropanol, izopropil-alkohol néven ismert) az alkoholokra jellemző OH-csoport a középső szénatomhoz kapcsolódik, míg a másik propanol-vegyületben (1-propanol, n-propanol) az OH-csoport a láncvégi szénatomhoz kapcsolódik. Ez a szerkezeti különbség okozza a két propanol-vegyület eltérő fizikai-kémiai tulajdonságait, amelyek színtelenek, erősen illékonyak és gyúlékonyak. Míg az izopropanolnak olyan a szaga, mint az etanolnak, az 1-propanol általában enyhébb szagú [1].

• Előny: erősebb baktériumölő hatás
A rezidens bőrflóra elleni baktericid hatás az alkohol koncentrációjának növekedésével nő [2]. Alacsonyabb koncentrációban az 1-propanol hatékonyabb a baktériumok ellen, mint az etanol.

• Nem mindig biocid
Míg az EU megállapította, hogy a 2-propanolt tartalmazó kézfertőtlenítőket biocidként kell besorolni, néhány ilyen terméket már korábban is engedélyeztek gyógyszerként pl. Németországban, mely gyógyszereket a német gyógyszertörvény szerinti ún. szerzett jogi záradék védi. Ezért a termék státuszára nem lehet következtetni a termék fő hatóanyagából.

• Előny: elhanyagolható mértékben szívódik fel a bőrön át
Ne aggódjon: A két propanol vegyületet és az etanolt csak kis mennyiségben szívja fel az ép bőr [3], ezért nem jelentenek egészségügyi kockázatot. Az etil-glükuronid azonban a kézfertőtlenítést követően absztinencia markerként mérhető a vizeletben].

• „Puhító” tényező: bőrérzet
Több országban a propanol alapú kézfertőtlenítő szereket részesítik előnyben. Ennek oka: Sok felhasználó úgy érzi, hogy ezek a termékek „puhábbá” teszik a bőrüket. Jó tudni: A kézfertőtlenítőkben használt alkoholok nem változtatják meg a bőr védő tulajdonságait.
4 717 Ft + ÁFA = 5 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Gyártó: KRUUSE Dánia
Kiszerelés: 400 ml
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Vélemények
Webáruház készítés
Paylike