Referenciák

Farmer Starter Körmölés Bemutató a Farmer Expón 2023

2024.03.23 19:43
Kovács-Igric Dominika
Farmer Starter Körmölés Bemutató a Farmer Expón 2023

Két egymást követő napon is – 2023 augusztus 17-én és 18-án – szakmai gyakorlati bemutatót tartottam a debreceni Farmer Expón "Juh holland módszerű funkcionális csülökkörmölés", majd a "Sántázás, beteg csülök körmözése" témakörben. Az előadásokra az MJKSZ kért fel, majd a Magyar Juhtenyésztő Szövetség pavilonjának kis arénájában kerültek megrendezésre a bemutatók. Nagy örömömre szolgált, hogy frissen végzett Holland módszerű csülökápolóként máris átadhattam azt a tudást, amit mestereimtől megtanultam. 

A bemutatókon prezentáltam a "német módszert" gumiabroncsokkal, bemutattam a hagyományos ültetés hátrányait, valamint elhoztam a Farmer Starter technológiát is, amely állatjólét szempontjából kifogástalan és a gazda szempontjából is rendkívül kényelmes, ugyanakkor hatékony munkát biztosít. Az elektromos metszőolló és a körmölőszék használata sokakat érdekelt, de a sántázószer kikeverése is vonzotta a juhászokat.

Az érdeklődés a bemutatók után sem csökkent és hosszú szakmai beszélgetésekbe merültünk a gazdatársakkal.

Köszönöm az MJKSZ-nek a lehetőséget, meghívást. Köszönöm a gazdatársaknak a figyelmet, a segítséget – és különösen köszönöm az egyetemista hallgatóknak a segítséget, asszisztálást, fotózást!

Webáruház készítés
Paylike