Szakcikkek, hírek

Újszülött bárány köldök fertőtlenítés: Nem mindegy, hogy csinálod!

2023.06.12 10:30
Kovács-Igric Dominika
Újszülött bárány köldök fertőtlenítés: Nem mindegy, hogy csinálod!

A köldökcsonk fertőtlenítése sarkalatos pont az elletés során.

Tisztelt Gazdálkodó Társunk!

A köldökcsonk fertőtlenítése sarkalatos pont az elletés során.

Joseph Lepar, kiskérődző specialista szaktanácsadó ajánlása, hogy bemártó pohárral – más néven, a fejés során használt tőgybemártó csészével – végezzük a köldökcsonk fertőtlenítését újszülött állatoknál.

Ennek a technológiának a magyarázata az, hogy a köldökcsonk a leszáradásig úgy működik, akárcsak egy szívószál.

Aktív hidat képez a külvilág és az újszülött állat teste között és lehetővé teszi a különböző kórokozók számára a szervezetbe, véráramba való bejutást. A bemártó pohárral történő fertőtlenítés során – természetesen csak erre a célra megfelelő fertőtlenítő szer esetén – lezárja a köldökcsonkot és ezáltal meggátolja a kórokozók bejutását.

Fertőtlenítő spray használata esetén előfordulhat, hogy a spray nem fed tökéletesen, hiszen csak abból az irányból fedi be a kezelt területet, amelyik irányból permetezzük.

Ha spray-vel fertőtlenítünk, akkor mindig ügyeljünk arra, hogy a köldökcsonkot minden irányból befedje a permet. A lila és kék színű gyógyszeres fertőtlenítő spray-k nagy biztonsággal használhatók, a videóban a Septiject gyógyszeres szert alkalmazzuk. A színes spray-k egyértelműen megmutatják, hogy mely területet fedtük be és mely terület maradt kezeletlen.

A jód bázisú készítmények szórófejes kijuttatásakor figyeljünk jobban a kritikus területre, hiszen a jód színe hasonló a köldökcsonkéhoz és nehezebb észrevenni, ha nem tökéletes a fedés. Ajánljuk a Deosan Activate Barrier jód bázisú fertőtlenítő szert higítás nélkül, bemártással felvinni a köldökcsonkra.



Eredményes gazdálkodást kívánunk!

Kovács-Igric Dominika
tulajdonos
Farmerstarter Kft.
+36704244421




Webáruház készítés
Paylike